Софийски ученически съвет

"Осмели се да действаш"

Новини

Софийски ученически съвет

Дни на медийната грамотност 2021

За четвърта поредна година Коалицията за медийна грамотност организира кампанията Дни на медийната грамотност. Чрез серия от събития и инициативи КМГ поставя на дневен ред значението и необходимостта от развитие на медийната грамотност на гражданите от всички възрасти.

Плодотворните усилия в това направление на членовете и партньорите на Коалицията стават достояние на широката общественост чрез разпространението на създадените от тях ресурси и гласност за проектите, по които работят.
 „Дни на медийната грамотност 2021“ обхващат онлайн обучения и курсове за ментори, учители и ученици, както и за възрастни хора в малките населени места; серия видеоуроци в най-големия образователен сайт Уча.се; видео и уебинар на тема етично отразяване на деца в медиите, уебинари за родители; анимационни курсове по безопасен интернет; инициативи на тема дезинформация и проверка на факти; представяне на образователна видеоигра, създадена в България, и мн. др. В секция Ресурси в сайта на Коалицията ще откриете занимания и игри, наръчници, постери и брошури на български език, уроци и презентации за учители, полезни пътеводители за родители, видео, изследователски трудове и др.

Програмата на кампанията ще бъде допълвана в хода й. Възможно е да настъпят промени с датите на провеждане на някои събития. Следете сайта и страниците на Коалицията за медийна грамотност в социалните медии за актуална информация и  подробности за всяко отделно събитие.

Коалицията за медийна грамотност обединява организации в областта на образованието, журналистиката и гражданското участие, академични представители и експерти по медийна грамотност и работи за цялостно интегриране на медийната грамотност в образователния процес и повишаване на медийната грамотност в обществото.

Можете да научите повече за реализираните и текущите проекти на КМГ тук.

Всичко за кампанията можете да научите тук.

Популярни публикации:

Софийски ученически съвет

© 2024 Софийски ученически съвет | Sofia Student Council

Поддръжка и обработка от екипа на Софийски Ученически Съвет.

 

При техническа неизправност: sofiastudentcouncil@gmail.com