Софийски ученически съвет

"Осмели се да действаш"

Новини

Софийски ученически съвет

Гласът на успеха ‘2016

На 15.05.2016 г. комисия „Инициативи и информационни кампании“ проведе за втора година „Гласът на успеха“. Събитието се състоя в Essence center, като имаше над 50 посетителя.


Какво обаче представлява инициативата и за чий глас точно става въпрос?
„Гласът на успеха“ е информационна кампания, която се провежда всяка година с различна тема. Главна цел на събитието е да запознае младежите с вдъхновяващи хора, изградили успешна кариера в различни професионални сфери. По този начин ученици и студенти могат да се запознаят от близо с детайлите на дадена професия и какво се изисква или коства за нейната успешна реализация. Гостите на събитието имат честта да се запознаят лично с млади, успешни кариеристи, развили се в определена професионална сфера, които да им разкажат за пътя, който са извървели, за да постигнат желаната реализация.
Тази година темата на събитието беше „Журналистика, изкуство и предприемачество“. Първият лектор, който говори с гостите ни беше Олга Василевска – съосновател и член на УС на WishBOX. Тя ни запозна със същността на това да бъдеш предприемач, да създадеш нещо ново и нещо свое. Също така ни разказа малко повече за нейните цели и мечти, които вдъхновиха много хора в залата. Презентацията й представи на присъстващите малък механизъм на личностното развитие и щастие в едно натоварено ежедневие.
Втори лектор на събитието беше Радина Червенова, водещ на централните новини на БНТ. На свой ред тя ни разказа подробно за пътя, който е извървяла, за да стигне до сегашния си пост и реализацията си в на малкия екран. Сподели ни и за трудностите, през които е преминала и които са я изградили като личност, като са й показали, че никога не трябва да се отказва и да спира да се бори за нещата, който иска. Освен това, тя ни представи нейната формула за баланс и щастие в живота, което са кариера и семейство като два стълба, крепящи взаимно човека като личност, даващи му пълнота и хармония на съществуването.
Последният лектор беше Дели Добрева – млада и вдъхновяваща актриса, взела участие във филма „Дякон Левски“. Дели сподели как е започнала да се занимава с това изкуство и какво я е накарало да се влюби в актьорската игра. Разказа ни за разликата между театъра и киното и какво е необходимо за реализация в двете сфери. Също така ни обясни как за тази професия трябва човек да бъде изключително целеустремен и упорит, толкова, че дори след стотното „Не“ да не се отказва да преследва мечтата си.
Събитието беше закрито с общи снимки, а участниците си тръгнаха вдъхновени, мотивирани и може би дори по-целеустремени след като нашите лектори описаха пътя на успешния човек в България.

Популярни публикации:

Софийски ученически съвет

© 2024 Софийски ученически съвет | Sofia Student Council

Поддръжка и обработка от екипа на Софийски Ученически Съвет.

 

При техническа неизправност: sofiastudentcouncil@gmail.com