Софийски ученически съвет

"Осмели се да действаш"

Новини

Софийски ученически съвет

Добри практики – НПМГ

Интервю с ученическия съвет на НПМГ

Председател : 

Казвам се Василена Кортенова, в момента съм 11. клас и съм председател на Ученическият съвет на

Национална природо-математическа гимназия „Акад.Любомир Чакалов“.

Какво е за вас ученическото самоуправление ? 

Отговорност, работа в екип, обмяна на опит, развитие и резултатност

Откъде дойде мотивацията ви?

Винаги съм я имала, колкото повече амбиция виждам в участниците в съвета и колкото повече виждам, че се справям в качеството си на лидер, толкова по-мотивирана съм да надграждаме заедно.

Какви са целите ви? 

Да съхраня традициите, да направя нещо ново, да оставя нещо красиво и запомнящо се след себе си.

Какви са мотивите ви?

Да съчетая високото качество на обучение, което имаме, с атмосферата и отборния дух в училище, защото смятам, че това е ключът за любовта към науките

Разкажете за някой/някои минал/и или бъдещ/и проект/и.

Последното събитие, организирано от УС по случай националния ни празник – беше нещо различно, ново и се сближихме като колектив. Не е само това, правим много неща, постоянно: на всеки етаж има специални кошчета за пластмасови капачки, организирахме ежегодната Коледна дискотека, постарахме се и за вида на училлище за посрещането на Баба Марта, включихме се в отбелязването на деня на розовата фланелка, събирахме и раздавахме валентинки, очаква ни много интересно състезание за Великден, но няма да издавам повече.

Какво наричате „колективна работа“?

Колективна работа е, когато накрая всеки си каже: „Ако дори един от нас го нямаше, резултатът нямаше да бъде толкова добър“

Разкажете ни още… (ако има нещо спесифично; устав и т.н)

С встъпването ми в длъжност на председател съвместно със заместника ми – Димитър Даскалов и почетният председател – Ева Миткова, се подписахме под новосъздадения устав, обсъждан обстойно на предходните общи събрания.

Сигурна съм, че интересните неща тепърва започват, защото тази година дойдоха доста нови ученици с различни качества, умения и идеи. Смятам скоро да предложа да направим тийм билдинг под формата на игри на открито или да отидем някъде заедно, важно е всички да можем да работим в екип и да се опознавем като личности.Сигурна съм, че интересните неща тепърва започват, защото тази година дойдоха доста нови ученици с различни качества, умения и идеи. Смятам скоро да предложа да направим тийм билдинг под формата на игри на открито или да отидем някъде заедно, важно е всички да можем да работим в екип и да се опознавем като личности.

Препоръки

Ученическото самоуправление е едно от малкото неща, които в България имат по-големи резултати от повечето страни, дава изключително много възможности и изгражда характера на всеки един участник, заедно можем да разширим собствения си път, а съответно и хоризонти. Нека не спираме да го правим, все пак ние сме бъдещето!

Популярни публикации:

Софийски ученически съвет

© 2024 Софийски ученически съвет | Sofia Student Council

Поддръжка и обработка от екипа на Софийски Ученически Съвет.

 

При техническа неизправност: sofiastudentcouncil@gmail.com